Calitatea unui acoperiş este esenţială pentru rezistenţa în timp a unei clădiri, pentru condiţiile de desfăşurare a activităţii sub un acoperiş.

Accesoriile de acoperiş sunt importante pentru a putea garanta durabilitatea şi rezistenţa în timp a acoperişului. Accesoriile de acoperiş asigură o funcţionare perfectă, corectă şi fără probleme pentru timp îndelungat.

Echipa Primul Acoperiş din Timişoara vă recomandă ca atunci când vă pregătiţi să construiţi şi să montaţi un acoperiş din ţiglă ceramică sau metalică să aveţi în vedere şi accesoriile cele mai potrivite.

Accesoriile de acoperiş sunt cele datorită cărora nu mai apare umiditatea excesivă, mucegaiul, nu se înfundă sistemul de scurgere a apei, ele oferă o barieră împotriva acumulării de praf, nu permit intrarea rozătoarelor şi a insectelor mari.

Accesoriile de acoperiş distribuite de echipa Primul Acoperiş din Timişoara sunt o marcă a companiei noastre, produsă în spaţiul comunitar, şi se potrivesc tuturor tipurilor de ţiglă.

Sistemul de accesorii ales trebuie să fie unul de calitate care să includă sisteme de scurgere, folii şi membrane anticondens, accesorii de montare a plăcilor.

Membranele anticondens sunt concepute în special pentru acoperişuri în pantă şi sunt elemente foarte eficiente pentru protecţia şi izolarea acoperişului.

Iată care sunt accesoriile de acoperiş:

  • Siguranţă împotriva furtunii – element de fixare pentru ţiglă de coamă presată şi trasă
  • Cui special, element de fixare universal
  • Acces pe acoperis: element de siguranţă universal, balama de siguranţă pentru grilaj acces, treaptă de siguranţă cu balama etc
  • Ventilarea acoperisului: ventilare coamă şi ventilare streaşină; bandă ventilare coamă aluminiu, bandă ventilare coamă plumb, bandă ventilare coamă cu folie, element ventilare cu piaptăn, element ventilare fără piaptăn, piaptăn, bandă de protecţie streaşină PVC, burete dolie, bandă etanşare horn perete, clemă prindere ţiglă debitată, cui de şipcă, parafrunzar, etc
  • Componente pentru substructura acoperișului, membrane anticondens: Folie 140 gr – 75 mp, folie 125 gr – 75 mp,
  • Sisteme parazăpadă: grilaj parazăpadă şi cârlige grilaj T
  • Tăietoare de zăpadă.

Vă putem furniza următoarele produse din categoria accesorii de acoperiş:

Bandă ventilare coamă din aluminiu

Banda este concepută pentru a fi utilizată ca element de ventilație pentru coama acoperișului. Protejează acoperișul împotriva penetrării zăpezii, a ploii, a umezelii și a prafului, asigurând în același timp o circulație corespunzătoare a aerului în interiorul acoperișului. Diferite dimensiuni cuprinse între 180 și 300 mm permit aplicarea ţiglei de ciment și argilă, precum și acoperișuri metalice. Fabricat din folie profilată din aluminiu și bandă adezivă pe bază de butil. Aluminiul perforat asigură o circulație adecvată a aerului în interiorul acoperișului în timp ce ventilează umezeala acumulată în izolația termică.

Dimensiuni: 300 MM X 5 ML, 400 MM X 5 ML
Culori: RAL – 9005 – NEGRU, RAL -8019 – MARO, RAL – 3011 – ROSU,RAL 8004 – NATUR, CUPRU

Capac pentru închidere coamă PVC

Fabricat din plastic de înaltă calitate, cu deschideri speciale pentru a asigura o ventilație adecvată în zona de coamă.
Foarte simplu de utilizat pentru orice model de coamă presată sau trasă.

Dimensiuni: 165 x 220 mm
Culori: RAL – 9005 – NEGRU, RAL -8019 – MARO,RAL 8004 – NATUR,

Cui fixare şipcă de coamă

Fabricat din oțel galvanizat și caracterizat prin durabilitate sporită și rezistență la fisurare.
Utilizat pentru fixarea şi alinierea rapidă a şipcii de susţinere a coamei ceramice.

Dimensiuni: 180 mm, 210 mm, 230 mm,260 mm

Bandă etanşare horn – perete

Banda pliată autoadezivă pentru utilizare în lucrări de etanșare și finisare în jurul coșurilor de fum, a ferestrei și a ferestrelor de acoperiș este fabricată din folie de aluminiu de înaltă calitate și adeziv butil, caracterizat prin model de suprafață transversal. Produsul poate fi aplicat și pentru îmbinarea acoperișului cu peretele. Potrivit pentru utilizarea cu țigle de ciment și ceramică, precum și pentru acoperișuri metalice.

Dimensiuni: 300 mm x 5 ml
Culori: RAL – 9005 – NEGRU, RAL -8019 – MARO, RAL 8004 – NATUR, CU, RAL – 3011 – ROSU

Bară etanţare horn perete

Se utilizează pentru fixarea benzii de etanşare la conexiunile cu peretele sau coşul de fum. Fabricat din aluminiu de înaltă calitate și profilat pentru a asigura o montare ușoară și o aderență strânsă la coșul de fum. Produsul asigură etanșarea eficientă și aspectul estetic al lucrărilor de finisare.

Dimeniuni: 80 mm x 2 ml
Culori: RAL – 9005 – NEGRU, RAL -8019 – MARO,RAL 8004 – NATUR, CU, RAL – 3011 – ROSU

Clemă fixare ţiglă debitată

Clema este concepută pentru fixarea şi asigurarea ţiglelor tăiate. Fabricată din oțel inoxidabil, ea permite instalarea rapidă și ușoară a ţiglei de acoperiş.
Dimensiuni: 20 x 30 x 400 mm

Piaptăn ventilare streaşină PVC

Piaptănul pentru ventilare este fabricat din polipropilenă de înaltă calitate. Este proiectat pentru a asigura o ventilație adecvată în zona de streașină. Aditivii speciali asigură rezistența la condițiile meteorologice. Pieptenii sunt concepuţi pentru a proteja streașina împotriva păsărilor, rozătoarelor și a insectelor mari. Asigură o ventilare corespunzătoare și o circulație a aerului în zona de streașină, împiedicând penetrarea frunzelor conduse de vânt.

Dimensiuni: 60 mm, 80 mm, 100 mm x 1 ml
Culori: Ral 9005 – negru, ral 8004 – natur, ral 8019 – maro

Element ventilare streaşină cu piaptăn PVC

Produsul este fabricat printr-un proces de turnare prin injecție din polipropilenă de înaltă calitate. Proiectat pentru a asigura o ventilație adecvată în zona de streașină. Grila de ventilație suplimentară înlocuiește blatul de streașină și permite instalarea rapidă și ușoară a cârligelor de jgheab.

Dimeniuni: 85 mm x 1 ml
Culori: Ral 9005 – negru, ral 8004 – natur, ral 8019 – maro

Element ventilare fără piaptăn PVC

Este conceput pentru a fi utilizat ca element de ventilare în zona de streașină. Elementul înlocuieşte dublarea şipcii de streaşină. Aditivii speciali asigură rezistența la condițiile meteorologice.

Dimensiuni: 32 mm x 1 ml
Culori: Ral 9005 – negru, ral 8004 – natur, ral 8019 – maro

Bandă protecţie streaşină PVC

Orificiile regulate asigură o ventilație adecvată în zona protejată. Disponibil în mai multe dimensiuni și culori pentru a permite aplicarea cu majoritatea acoperișurilor. Este concepută pentru a proteja împotriva penetrării păsărilor, rozătoarelor și insectelor mari. Asigură o ventilație corespunzătoare și o circulație a aerului în zona de streașină, împiedicând penetrarea frunzelor conduse de vânt.

Dimensiuni: 50 mm, 80 mm, 100 mm, 150 mm x 5 ml
Culori: Ral 9005 – negru, ral 8004 – natur, ral 8019 – maro, ral – 3011 – rosu, ral – 9003 – alb

Garnitură dolie autoaderantă

Este produsă din spumă poliuretanică și este acoperită cu adeziv. Asigură o etanșare rapidă și ușoară a vaporului acoperișului și protejează acoperișul împotriva pătrunderii umidității, vântului, prafului și ploii. Structura flexibilă permite ajustarea elementului la forma acoperișului.

Dimensiuni: 60 mm x 30 mm x 1 ml
Culori: Ral 9005 – negru, ral 8004 – natur, ral 8019 – maro

Element protecţie împotriva păsărilor

Elementul de protecție este fabricat din policarbonat și vârfuri flexibile din oțel. Proiectat pentru a proteja acoperişul, cornișele și fațadele împotriva cuiburilor de păsări. Produsul este rezistent la condițiile meteorologice.

Dimensiuni: 60 x 335 x 110 mm, 110 x 335 x 110 mm

Parafrunzar

Conceput pentru a proteja jgheaburile împotriva frunzelor și a altor elemente antrenate de vânt. Parafrunzarul are o lungime de 60 cm și prezintă puncte de îndoire care permit aplicarea în jgheaburi cu diametrul de 90 și 150 mm. Cârligele laterale permit instalarea rapidă și ușoară pe jgheab. Produsul este rezistent la condițiile meteorologice.

Grilaj parazăpadă

Grilajul este fabricat din oțel galvanizat. Proiectate pentru a fi utilizate ca protecție împotriva mișcărilor de cantități de zăpadă în masă, care pot provoca daune bunurilor și pietonilor. Împiedică detașarea jgheabului. Este instalat cu ajutorul adaptorului pe pantele acoperișului care variază de la 15 la 60 de grade.

Dimensiuni: 1, 2 m; 2,0 m; 3,0 m
Culori: RAL – 9005 – NEGRU, RAL -8019 – MARO,RAL 8004 – NATUR, CU, RAL – 3011 – ROSU,verde – 6020, RAL – 7024 – grafit, RAL – zn

Cârlige grilaj parazăpadă

Fabricate din oțel zincat, sunt concepute pentru a fi utilizate ca elemente de montaj pentru grilajul parazăpadă. Permite instalarea rapidă și ușoară a plăcilor de acoperiş. Potrivit pentru aplicații pe pante de acoperiș variind de la 15 la 60 de grade.

Culori: RAL – 9005 – NEGRU, RAL -8019 – MARO,RAL 8004 – NATUR, CU, RAL – 3011 – ROSU,verde – 6020, RAL – 7024 – grafit, RAL – zn

Tăietorul de zăpadă

Tăietorul de zăpadă este fabricat din oțel zincat și acoperit cu vopsea poliesterică. Proiectat pentru ruperea cantităților de zăpadă în masă în timp ce acestea alunecă în jos spre streașină și jgheaburi. Disponibil în diverse tipuri pentru a permite instalarea pe o varietate de modele de ţigle pentru acoperiș. (Tondach, Creaton etc)

Culori: RAL – 9005 – NEGRU, RAL -8019 – MARO, RAL 8004 – NATUR, Maro aramiu