Țigla Novatik este prima țiglă metalică în panouri mici produsă în România. Echipa Primul Acoperiș din Timișoara propune acest tip de țiglă deoarece corespund cu foarte multe dintre cerințele de pe piață.

Țiglele metalice Novatik Classic Mat sunt realizate din oțel cu acoperirea Colofer® – marcă înregistrată a VoestAlpine, protejat de un strat de ZnMg de 120 g/mp și au grosime nominală de 0,5 mm.
Aliajul ZnMg este foarte stabil în condiții de ceață salină și asigură o protecție sporită la coroziune (atât pentru suprafața foii, cât și pentru marginile de tăiere sau găuri).

Novatik Clasic MAT este un acoperiș solid și eficient, recomandat și în condiții extreme de vreme.
Profilul distinct al modulelor Novatik asigură o mare stabilitate întregului acoperiș, iar tonurile de culoare sunt perfect armonizate.

Gama de culori disponibilă:

  • Brown Mat (RAL 8017)
  • Brick Mat (RAL 8004)
  • Black Mat (Ral 9005)
  • Burgundy Mat (Ral 3005)
  • Grey Mat (Ral 7016)

Avantajele unui sistem modern de acoperiș de tablă

Sistemul Novatik – produs în România – prezintă o serie de avantaje care îl recomandă atât pentru construcții noi, cât și pentru renovări.

Designul țiglei Novatik a fost creat astfel încât să asigure aspectul unei țigle tradiționale având totuși o formă originală. Dimensiunile au fost alese special pentru a crea o serie de avantaje:

  • manipulare și depozitare facilă
  • spațiu redus de depozitare
  • mijloace de transport de gabarit redus (acces facil în mediu urban)
  • diminuarea pierderilor tehnologice în special la acoperișurile cu o arhitectură complexă.
Designul optim al țiglelor și greutatea redusă a acestora garantează buna funcționare a acoperișului și funcția de siguranță a acestuia. Dacă se ține cont de acest lucru încă din stadiul de proiect, se pot realiza economii substanțiale la șarpantă și la structura de rezistență a casei.
Fixarea modulelor de țiglă de tablă se face prin cuie sau șuruburi în planul acoperișului. Detaliile de montaj sunt foarte sigure și nu necesită accesorii numeroase. Sistemul de fixare în planul acoperișului și suprapunerile perfecte ale modulelor fac din acoperișul Novatik unul dintre cele mai sigure sisteme de învelitori de pe piață.
Modelul este simetric și permite suprapunerea modulelor în ambele sensuri (de la stânga la dreapta sau de la dreapta spre stânga), facilitând montajul și reducând timpul de instalare.

Program complet de accesorii

Novatik oferă un program complet de accesorii pentru acoperișuri: ventilații sanitare, ventilații de câmp, parazăpezi, grile de ventilație. Utilizarea corectă a accesoriilor asigură o ventilare și o etanșeitate perfecta a acoperișului și completează aspectul estetic al acestuia.

Informații tehnice

Novatik – un acoperiș elegant, solid și eficient potrivit pentru clădiri noi sau renovări.

Lungime totală 1340 mm
Lungime utilă modul 1260 mm
Lățime utilă modul 370 mm
Număr panouri / mp 2,15 module
Pantă acoperiș Min 12°
Materie primă
Novatik Classic Mat
Oțel cu strat de protecție ZnMg 120 g/mp și acoperire Colofer mat rugos – 35 microni, cu protecție de lack polyester pe fața inferioară a țiglei de 10 microni
Grosime nominală 0.5 mm
Greutate / mp 5,14 kg / mp

Garanția siguranței

Protecția oferită de acoperirea de ZnMg asigură un înalt grad de rezistență la coroziune și performanțe superioare față de oțelul galvanizat în diferite climate de exploatare. În condițiile unui montaj corect, oferim 15 ani garanție estetică și de coroziune și 25 de ani garanție tehnică. Astfel, te poți bucura de un acoperiș sigur, solid cu o estetică deosebită pentru o lungă perioadă de timp.